Canexel laten vervangen door kunststof

Veel chalets en stacaravans zijn in het verleden voorzien van een Canexel gevelbekleding. Dat was niet zo vreemd, aangezien Canexel de voordelen leek te bieden van hout en daarnaast voorzien werd van een duurzame laklaag. Toch blijkt nu dat Canexel niet aan alle verwachtingen kan voldoen en in veel gevallen houtrot vertoont. Schilderen is niet de oplossing, omdat het slechts tijdelijk het probleem oplost. In dit geval is het beter het Canexel te laten vervangen.

Canexel vervangen is de beste oplossing voor het Canexel probleem

Wat is Canexel

Canexel is een kant en klaar gevelbekledingssysteem van geperste houtvezels en voorzien van een duurzame laklaag en werd in het verleden vaak gebruikt voor chalets en stacaravans. Doordat het voor meer dan 95% uit hout bestaat, biedt Canexel ook de voordelen die hout biedt. Het is dan ook makkelijk te verwerken, heeft een isolerende werking en met het Canexel zou je daarnaast geen last van kromtrekken of kopscheuren moeten hebben. Helaas heeft Canexel ook nadelen. Zo kan er in het Canexel na verloop van tijd houtrot gaan optreden en blijkt het met name op de regenkanten niet bestand tegen de weersinvloeden. De rotte plekken in het Canexel zijn helaas niet meer te herstellen, het vocht is namelijk al aanwezig in de geperste houtvezel en schilderen is dan ook zeker geen oplossing. De enige manier om het chalet weer op te knappen is door het Canexel te vervangen.

Waarom Canexel schilderen geen oplossing is

Een goedkope, maar tijdelijke, oplossing voor het Canexel probleem is schilderen. Het chalet of de stacaravan ziet er weer netjes uit na de schilderbeurt, maar helaas is dit slechts een tijdelijke oplossing voor houtrot in het Canexel. Het vocht is namelijk de houtvezels al binnengedrongen en hoewel gespecialiseerde verf kan voorkomen dat nieuw vocht het hout binnendringt, blijft dit vochtprobleem bestaan. Canexel laten vervangen door kunststof is dan ook een betere en duurzamere oplossing dan het schilderen van je chalet.

Canexel vervangen door kunststof

Wanneer je de Canexel gevelbekleding van je chalet of stacaravan wilt laten vervangen, kunnen wij je uitstekend van dienst zijn. Bij ons kun je namelijk terecht voor chalet renovatie. Hiervoor maken wij gebruik van kunststof gevelbekleding. De ultieme kunststof Canexel vervanger is de Rabat 125 mm. Deze kunststof rabatdelen hebben exact dezelfde dikte als de Canexel panelen en kunnen dan ook één op één de Canexel panelen vervangen. Het grote voordeel hiervan is dat bestaande kozijnen behouden kunnen blijven. Wil je de kozijnen ook laten vervangen? Dan kun je ook voor de Velling 125 mm of de meer luxere variant Velling 200 mm kiezen.

Je kunt de Canexel laten vervangen door verschillende kunststof gevelbekledingsystemen

Waarom de Canexel vervangen door kunststof gevelpanelen

  • Kunststof is onderhoudsarm en heeft in tegenstelling oto Canexel vrijwel geen onderhoud nodig
  • Het schilderen van de kunststof chalet is niet nodig
  • Kunststof gevelbekleding heeft dezelfde frisse uitstraling als hout
  • Kunststof is weersbestendig en zal geen houtrot vertonen
  • De gevelpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren

Canexel laten vervangen op campings en vakantieparken

Houtrot en andere vochtproblemen zijn het grootste nadeel van Canexel gevelbekleding. Bos Chaletrenovatie staat voor je klaar om chalets en stacaravans op vakantieparken en campings te voorzien van een nieuw kunststof gevelbekleding systeem. Ook voor grote projecten draaien wij onze hand niet om. Wil jij op jouw vakantiepark de Canexel gevelbekleding laten vervangen door kunststof? Neem dan contact met ons op. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en helpen je graag met het Canexel probleem op jouw camping of vakantiepark.Ons team van monteurs staat voor je klaar.