Chalets renoveren met kunststof gevelbekleding

Ons land kent een vochtig en nat klimaat en dat zorgt er dan ook voor dat chalets en stacaravans die een houten gevelbekleding hebben of voorzien zijn van een Canexel bekleding na verloop van tijd houtrot en vochtplekken vertonen. Daarom geven wij de voorkeur aan kunststof gevelbekleding. Niet alleen is kunststof onderhoudsarm, ook is het een duurzaam product wat een lange levensduur kent. Bij de chalet renovatie maken wij enkel gebruik van producten van hoogwaardige kwaliteit waar wij 100% achter staan. U heeft hierbij de keuze uit drie verschillende soorten.

De voordelen van kunststof gevelbekleding

 • Duurzaam materiaal met lange levensduur
 • Eenvoudige en snelle montage
 • Kunststof is onderhoudsarm
 • Schilderen is niet nodig
 • Goed bestand tegen de verschillende weersomstandigheden
 • Uv-bestendig product
 • Slag- en stootvast materiaal
 • Kleurvast product
 • In veel kleuren verkrijgbaar
 • Natuurgetrouwe uitstraling dankzij de houtnerfstructuur
 • Tot 10 jaar garantie
De montage van kunststof gevelbekleding bij je chalet biedt veel voordelen

Kunststof gevelbekleding laten monteren

Om optimaal te kunnen genieten van je chalet of stacaravan, wil je niet steeds bezig zijn met het onderhoud ervan. Zeker wanneer je chalet met hout bekleed is, zul je deze regelmatig (eens in de aantal jaar) moeten schilderen om houtrot te voorkomen. Voor enkele jaren terug, werd er in de plaats van hout voor Canexel gekozen om het chalet of de stacaravan te bekleden. Canexel heeft net als hout een mooie natuurlijke uitstraling en is ook makkelijk te bewerken. Toch heeft Canexel ook de nadelen van hout. Zo zien we regelmatig stacaravans en chalets met houtrot of andere vochtproblemen. Kunststof gevelbekleding kent deze problemen niet. Sterker nog, wanneer je jouw chalet laat renoveren met kunststof gevelbekleding is onderhoud vrijwel niet nodig. Het schoonmaken met een doekje en een sopje van de gevelbekleding is voldoende.

Kunststof gevelbekleding laten monteren tijdens de chaletrenovatie

Kunststof gevelbekleding inclusief montage

Kunststof gevelbekleding is in verschillende soorten verkrijgbaar. Voor de chalet renovatie, maken wij gebruik van Rabat 125 mm, Velling 125 mm of Velling 200 mm. De Rabat 125 mm is uitermate geschikt voor het vervangen van Canexel. Deze kan namelijk één op één vervangen worden. De rabatdelen hebben namelijk dezelfde dikte als het Canexel en dat betekent dat bestaande kozijnen behouden kunnen blijven en de bestaande groeven gebruikt kunnen worden voor de montage. Ideaal wanneer je voor kunststof gevelbekleding inclusief montage kiest. Dit betekent namelijk dat de montagetijd korter wordt en dat is een stuk voordeliger wat betreft de kosten.

Waarom een kunststof chalet

Het onderhoudsvrije karakter van kunststof is waarschijnlijk het grootste voordeel van de gevelbekleding. Je hoeft je niet meer druk te maken over het schilderen van je chalet of stacaravan en kunt de vakantieperiode lekker relaxed ingaan. Door je gevelbekleding te laten vervangen door kunststof profiteer je daarnaast ook van een mooi, duurzaam materiaal. Met een garantie tot 10 jaar op de kunststof gevelbekleding en een levensduur van ongeveer 30 jaar, kun je weer vele jaren vooruit.

Kunststof gevelbekleding bestellen

Het is ook mogelijk om zelf de kunststof gevelbekleding te monteren. Je kunt deze altijd voordelig bij ons bestellen. Maak daarbij een keuze uit de verschillende soorten gevelbekleding en kies de juiste kleur. Op het offerteformulier geef je bij ‘Montage’ het antwoord ‘nee’ en wij maken een passende offerte op maat voor je. Wij bezorgen de kunststof gevelbekleding vervolgens bij het chalet, zodat jij direct met de montage ervan aan de slag kunt.

De montage door Bos Chaletrenovatie

Kunststof gevelbekleding laten plaatsen door Bos Chaletrenovatie staat voor zekerheid en vakkundigheid. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en kunnen je op vrijwel elke camping of vakantiepark van dienst zijn met de montage. Gevelbekleding laten vervangen hoeft niet duur te zijn. Wat de kosten van de montage zijn, hangt uiteraard af van de soort panelen, de grootte van het chalet of de stacaravan en de overige wensen. Zo kun je naast de kunststof gevelbekleding laten monteren, ook bij ons terecht voor kunststof kozijnen en kunststof dakranden. Ook met deze montage helpen we je graag. Meer weten over chalet renovatie, kunststof gevelbekleding laten plaatsen of het vervangen van gevelbekleding? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag.