Chalet opnieuw bekleden

Kan jouw chalet wel een opknapbeurt gebruiken? Dan is je chalet opnieuw bekleden een goede manier om ervoor te zorgen dat deze er weer stralend bij staat. Met jarenlange ervaring helpen wij je graag bij de renovatie van je chalet.

Laat jouw chalet opnieuw bekleden door de specialisten van Bos Chaletrenovatie voor een mooi en snel resultaat.

Jouw chalet opnieuw laten bekleden?

Waarom je chalet opnieuw bekleden?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor een nieuwe buitenzijde van je (vakantie)woning. Denk bijvoorbeeld aan:

 • De huidige bekleding is van slechte kwaliteit
 • Het leefklimaat in de ruimtes is niet meer uit te houden in de warme zomers
 • Je wilt minder tijd en energie kwijt zijn aan het onderhoud van je gevelbekleding

Deze punten kunnen stuk voor stuk flinke zorgen opleveren. Daarnaast kiezen sommige mensen er ook voor om hun chalet te laten renoveren vanwege de uitstraling. Hoewel dit natuurlijk ook kan, vinden we het zonde om dit te doen als deze nog in uitstekende staat verkeert. Neem daarom contact op voor eerlijk advies en om te kijken wat we voor je kunnen betekenen; wie weet zijn er namelijk andere oplossingen.

De voordelen van een opnieuw bekleed chalet

 • Minder warm in de zomer, minder koud in de winter
 • Minder onderhoud aan de buitenkant van je chalet
 • Een frisse, nieuwe uitstraling van je chalet

Het beste moment om je chalet opnieuw te bekleden

Zoals eerder al benoemd, vinden we het zonde om een chalet dat nog in goede staat is te renoveren. Maar wat is dan wél een goed moment om je chalet opnieuw te bekleden? De duidelijkste redenen om te kiezen voor nieuwe bekleding zijn:

 • Wanneer de buitenzijde nu Canexel is
 • Wanneer je houten bekleding rot of erg oud is
 • Wanneer er sprake is van schade

Het vervangen van Canexel

De allereerste reden om je chalet opnieuw te bekleden, is om de Canexel te vervangen. Canexel werd jaren geleden aangeprezen als de perfecte mix tussen kunststof en hout, waarmee je de houten uitstraling kon behouden met de voordelen van kunststof. Jaren later blijkt dat Canexel deze beloftes helaas niet kan waarmaken.

Wil jij grote problemen met rottende Canexel voorkomen? Laat dan jouw chalet opnieuw bekleden met kwaliteit kunststof gevelbekleding door onze vakkundige specialisten. De Canexel vervangen is voor hen namelijk geen probleem. Dit gebeurt zo snel mogelijk, zodat jij weer volop kunt genieten en tot rust kunt komen.

Rottend of oud hout vervangen

Hout heeft een prachtige uitstraling en werkt goed mee met het weer, waardoor het er niet alleen mooi uitziet aan de buitenkant, maar ook van binnen een prettige sfeer creëert. Helaas wordt hout ook flink beïnvloed door water. Hoewel hout een flink uithoudingsvermogen heeft, kan uiteindelijk toch houtrot ontstaan. Hierdoor nemen de kwaliteiten van het hout af.

Is jouw houten gevelbekleding al meer dan 15 jaar oud? Dan is het verstandig om eens te kijken naar de kwaliteit van je gevelbekleding. Als er wordt vastgesteld dat het hout te oud is, dan kun je ervoor kiezen om je chalet opnieuw te laten bekleden.

Jouw chalet opnieuw laten bekleden?

Schade aan je chalet

Met de enorme stormen van tegenwoordig kan het gebeuren dat je chalet schade oploopt. Natuurlijk kan er ook een ongeluk gebeuren, waardoor beschadigingen zijn opgelopen. Om de kans op lekkage en een verslechterd leefklimaat te minimaliseren, is het verstandig om dit snel aan te pakken.

Dankzij onze jarenlange ervaring met de renovatie van chalets, kunnen we vakkundig en snel jouw chalet opnieuw bekleden. Zo geniet jij binnen de kortste keren weer van je favoriete plek om tot rust te komen.

Je chalet opnieuw laten bekleden door de vakkundige specialisten van Bos Chaletrenovatie, zorgt ervoor dat jij snel weer volop geniet op je favoriete plekje.

Je chalet opnieuw bekleden met kunststof gevelbekleding

Een chalet opnieuw bekleden doen wij met kunststof gevelbekleding. Dit zorgt er namelijk voor dat we jarenlange kwaliteit kunnen garanderen. Daarnaast ziet het er ook nog eens mooi uit. De grootste voordelen van kunststof gevelbekleding zijn:

 • Het kunststof is een duurzaam materiaal met een lange levensduur
 • Kunststof is meer onderhoudsarm dan andere materialen
 • Het is extreem weerbestendig dankzij UV-bestendige en slag- en stootvaste kwaliteiten
 • Het wordt snel en eenvoudig voor je geïnstalleerd
 • Het heeft een natuurlijke uitstraling dankzij de houtnerfstructuur

Genoeg redenen dus om dit als vervangend materiaal te gebruiken. Twijfel je nog over de keuze voor kunststof gevelbekleding? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag met deskundig advies en het maken van een weloverwogen keuze.

De voordelen van lichte kleuren gevelbekleding

Binnen ons aanbod kunststof gevelbekleding, vind je vooral lichte kleuren kunststof voor een verfrissende buitenzijde. Dit komt omdat wij erin geloven dat dit zorgt voor de beste kwaliteit en leefomstandigheden in je chalet. Hierdoor ontvang je bij je chalet opnieuw bekleden de garantie dat je jarenlang zonder zorgen geniet van je nieuwe bekleding. In deze blog lees je meer over de voordelen van lichte kleuren gevelbekleding.

Jouw nieuwe bekleding door Bos Chaletrenovatie

Is het tijd om te investeren in zorgeloos genieten van je chalet? Neem dan contact met ons op of vraag een vrijblijvende offerte aan om je chalet opnieuw te laten bekleden. Heb je meer vragen of zoek je extra advies? Ook dan kun je natuurlijk contact met opnemen. We staan altijd voor je klaar om ervoor te zorgen dat jij weer heerlijk tot rust kunt komen in je (vakantie)woning.

Dankzij onze jarenlange ervaring met chalets renoveren, deinzen we ook niet terug voor grotere opdrachten. Dit betekent dat de renovatie van de chalets op je vakantiepark bij ons in veilige handen is, zodat zoveel mogelijk mensen een geweldige tijd ervaren in een prachtig en comfortabel chalet.

Jouw chalet opnieuw laten bekleden?